لینک کوتاه : http://panasonic-group.com/?p=3955
علت های خرابی پنل تلویزیون 

علت های خرابی پنل تلویزیون 

علت های خرابی پنل تلویزیون در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد و گروه پاناسونیک علت به وجود آمدن هر ایراد برای پنل تلویزیون و همچنین توصیه هایی برای پیشگیری از آن را به شما مصرف کنندگان گرامی پیشنهاد می کند .

دلایل خرابی پنل تلویزیون 

صفحه های نمایشگر نیز مانند سایر قطعات ممکن است بنابر دلایلی دچار ایراد و نقص شوند. معایب پنل ها را می توان به ۳ دسته تقسیم کرد:

  1. خرابی های مربوط به نقص تولید
  2. خرابی های مربوط به موارد ناشی از نگهداری نادرست مانند آب خوردگی پنل یا بطور کلی نشت مایعات
  3. شکستن پنل تلویزیون
  4. خرابی های متاثر از طول کارکرد
  5. پیدایش خط های عمودی و افقی
  6. تغییر رنگ پیش زمینه
  7. -ایجاد جرقه داخل پنل تلویزیون
  8. -پیکسل سوختگی
  9. پیکسل سوختگی و ریختگی پیکسل 
  10. خرابی تیکان
  11. پسماند تصویر روی پنل تلویزیون

پنل تلویزیون LED چیست؟ 

پنل در سیستم های نمایش خانگی بسیار حساس بوده و درصورت برخورد اشیاء به راحتی صدمه میبیند و معمولا به علت هزینه بالایی که دارد تعویض آن مقرون به صرفه نمی باشد. 
پنل TFT قطعه ای است متشکل از ۲ لایه ی شیشه ای نازک و کریستال مایع (liquid crystal) که با استفاده از سیستم آدرس دهی دات ماتریکس (Dot Matrix) پیکسل های خود را بنا به ضرورت تصویر خاموش و روشن می کند تا تصویر در پنل تشکیل شود. در این مقاله به علت های خرابی پنل تلویزیون می پردازیم.

در دو طرف پنل تلویزیون دو لایه فیلتر پولاریزه نصب شده است که قسمت بیرونی آن ضد خش بوده ولی در صورت خش افتادن و کنده شدن با امکانات حال حاضر در ایران قابل تعویض نبوده و صفحه ی TFT باید تعویض گردد. به دلیل پیچیدگی کارکرد و حساسیت در تولید، قیمت این قطعه گاهی ممکن است به ۸۰ درصد قیمت خرید نمایشگر نیز برسد.

 

پنل تلویزیون PDP (پلاسما) چیست؟ 

این نوع پنل نیز مانند پنل های ال ای دی از دو لایه شیشه تشکیل شده و تفاوت آن با پنل های ال ای دی جایگزین شدن گاز پلاسما داخل پنل به جای کریستال مایع مابین دو شیشه قرار گرفته و از لایه های پولاریزه هم خبری نیست و یک تفاوت بزرگ آن با پنل های تی اف تی این است که پنل پلاسما در حالت روشن از خود نور تولید می کند ولی پنل های ال ای دی نیازمند بکلایت هستند .

 

 

خرابی پنل تلویزیون مربوط به نقص تولید 

این دسته از معایب در کارخانه های سازنده پنل در حین پروسه تولید قطعه اتفاق می افتند و ممکن است ناشی از نقص طراحی یا مشکلات خط تولید باشند، این نوع مشکل معمولا در ساعات اولیه ی کارکرد قابل شناسایی می باشد. خوشبختانه با مراجعه به نمایندگی های خدمات پس از فروش و شرکت های گارانتی کننده ی دستگاه می توانید از خدمات رایگان پس از فروش بهره مند شوید.

لازم به ذکر است، برند های درجه ی یک مانند پاناسونیک نسبت به سایر برند ها از پنل های با کیفیت تری استفاده می کنند و این امر، مشکلات ذکر شده را در محصولات پاناسونیک کاهش داده است.

اساس کار پنل در تلویزیون پلاسما ملتهب کردن گاز های پلاسما و تولید نور فرابنفش است. نور تولید شده با برخورد به ترکیبات فسفری موجود در لایه ی فلوئورسنت که آخرین لایه قبل از فیلتر پنل است از فرابنفش به مرئی تبدیل می شود و اینگونه تصویر تشکیل شده در پنل قابل مشاهده می شود.

 

 

خرابی پنل تلویزیون مربوط به طول کارکرد

پنل ها نیز مانند سایر قطعات طول عمر کارکرد دارند. پنل های LED و LCD که با تکنولوژی قدیمی تولید شده بودند میانگین ماکسیمم طول کارکردشان ۵۰ تا ۶۰ هزار ساعت معادل ۱۳ تا ۱۶ سال (با استفاده ی تقریبی ۱۰ ساعت در روز) می باشد . صفحه های نمایش که بعدها با تکنولوژی جدیدتر ساخته شدند، کارخانه های سازنده عمر آنها را حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار ساعت معادل ۲۷ تا ۴۱ سال تخمین زده اند.

به دلیل پیشرفت روز بروز و سریع تکنولوژی از هیچ تلویزیونی برای مدت های نامبرده استفاده نمی شود و اغلب نمایشگرها به قسمت هایی که مصرف آنها را به مصرف مقطعی تبدیل می کند مانند اتاق خواب، اتاق کودک و ویلاها انتقال داده می شوند.

ایراد های ناشی از طول کارکرد در واقع تغییر حالت های پنل و اجزای آن هستند که طبق تحقیقات ما اغلب به دلیل قرارگرفتن در مجاورت دمای بالای بکلایت (BACK LIGHT) اتفاق می افتند. در برند پاناسونیک این دسته از ایراد ها معمول نمی باشد درحالی که در بعضی سری های تولید سایر برند ها بروز این دسته از مشکلات اپیدمی می باشد.

 

علت شکستن پنل تلویزیون 

بیشتر ایرادهای به وجود آمده در پنل نمایشگرها مربوط به نگهداری نامناسب دستگاه بوده که با رعایت راهکارهای کم هزینه و ظریفی می توان از بروز این مشکلات پیشگیری کرد. از عوامل نگهداری نامناسب تلویزیون ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شکستگی پنل تلویزیون ها معمولا بر اثر ضربه‌ به پنل، یا سقوط تلویزیون و گاها در حمل و نقل رخ می دهد. اما گاها دیده شده خرابی خود پنل بین لایه ها باعث ایجاد جرقه شدید و در نتیجه شکستگی هم می گردد. شکستن پنل تلویزیون منجر به خرابی صفحه نمایش، تغییر رنگ تصویر، تاریک شدن قسمتی از تصویر، یا قطع کامل تصویر و در مواقعی حتی غیر قابل استفاده می شود.
  • جابجایی و حمل و نقل غیر مسئولانه و ناصحیح
  •  برخورد اشیاء خارجی با صفحه ی تلویزیون

 

شکستن پنل تلویزیون

 

 

توصیه هایی برای جلوگیری از شکستن پنل تلویزیون LED

  1. قرار دادن تلویزیون در محل مناسب: از سلامت پایه رومیزی یا پایه دیواری اطمینان حاصل نمایید.
  2. حمل و نقل مناسب تلویزیون: حمل و نقل تلویزیون به درستی و با استفاده از جعبه یا بسته‌ بندی مناسب با رعایت استانداردها انجام شود تا از شکستن پنل تلویزیون جلوگیری شود.. حدالمقدور برای جابجایی دستگاه از بسته بندی استاندارد کارخانه استفاده نمایید.
  3. در صورت شکستن پنل تلویزیون LED، بهتر است دستگاه را خاموش کرده و از برق جدا نمایید و برای جلوگیری از آسیب به قطعات دیگر آنرا سریعا به نمایندگی پاناسونیک و متخصص تعمیرات تلویزیون انتقال دهید.
  4. محل نصب نمایشگر خود را طوری انتخاب کنید که از دسترس اطفال دور باشد. با توجه به قیمت روز افزون تلویزیون ها؛ ارزش بالای آن ها و ضربه نزدن به صفحه ی تلویزیون را به کودکان خود آموزش دهید. و در صورتی که کودک شما در سن یادگیری قرار ندارد می توانید از صفحات محافظ پنل استفاده نمایید. این صفحات از جنس PMMA ساخته می شوند و معمولا انواع با کیفیت آنها دارای شفافیت مناسبی هستند و چنانچه درست انتخاب و نصب شوند تا حدود زیادی می توانند جلوی ضربه وارد شده به پنل را بگیرند.
  5. مانع بازی کردن کودکان خود با توپ و اشیاء سنگین قابل پرتاب نزدیک تلویزیون شوید.
  6. هنگام تمیز کردن و نظافت پنل تلویزیون از وارد کردن هرگونه فشار اضافه روی صفحه ی TFT پرهیز کنید.

برای اطمینان کامل می توانید از افراد باتجربه و حرفه ای یا تیم حمل و نقل نمایندگی تعمیرات پاناسونیک کمک یا راهنمایی دریافت کنید. همچنین می توانید برای راهنمایی و خدمات فنی با نمایندگی خدمات پاناسونیک کرج یا شماره تماس ۳۶۱۱۵-۰۲۶ تماس حاصل نمایید.

 

محافظ صفحه نمایش تلویزیون

 

اگر پنل تلویزیون LED بشکند و مجدد تلویزیون روشن و استفاده شود، ممکن است اتفاقات زیر رخ دهد:

  • شکستن پنل تلویزیون LED ممکن است باعث ایجاد خطوط عمودی یا افقی و لکه‌ های رنگی یا نقاط روشن یا تاریک در تصویر شود.
  • شکستن پنل تلویزیون LED ممکن است منجر به عدم نمایش تصویر شود.
  • شکستگی پنل LED ممکن است به دیگر قسمت های تلویزیون هم آسیب بزند و دیگر تلویزیون قابل استفاده نباشد.

خیس شدن تلویزیون و تعمیر پنل آب خورده 

گرانترین قطعه سخت افزاری بکار رفته در تلویزیون هایLED صفحه نمایش یا همان پنل آنها می باشد. خرابی پنل معمولا به دلیلی آب خوردگی تلویزیون و یا وارد کردن ضربه به صفحه آن به وجود می آید. در صورت شکستگی پنل تلویزیون نیاز به تعویض پنل می باشد و متاسفانه هزینه زیادی را متحمل می شوید. اما در صورتی که پنل دچار آب خوردگی یا نشت مایع به داخل آن شده باشد اگر بعد از خیس شدن پنل، تلویزیون را روشن نکرده باشید و مایع به قسمت های دیگر و برد آدرس نفوذ نکرده باشد احتمالا پنل قابل تعمیر می باشد.

اگر به هر دلیلی روی صفحه نمایش تلویزیون آب یا هر مایع دیگری پاشیده باشد و باعث نشت مایع به داخل پنل تلویزیون شود به هیچ وجه خودتان اقدام به باز کردن پشت تلویزیون و خشک کردن یا خارج کردن مایع از داخل تلویزیون نکنید. در صورت آب خوردگی پنل تلویزیون سریعا دستگاه را از برق خارج کرده و به هیچ وجه آن را روشن نکنید . به ندرت دیده شده افراد از روی نا آگاهی برای خشک کردن مایع وارد شده به داخل پنل دستگاه را باز کرده و از سشوار استفاده می کنند و یا تلویزیون را برعکس می کنند که به هیچ وجه این راه کار ها فنی و اصولی نیستند و پیشنهاد نمی شود .

 

از آنجایی که  آی سی های کنترل کننده پنل  COF-IC (فلت پنل تلویزیون پاناسونیک) یا همان کاف آی سی ( COF-IC) در تلویزیون های پلاسما در قسمت پایین و پشت پنل قرار گرفته و از عایق کاری بهتری نسبت به تلویزیون های LED برخوردارند نشت مایع  و آب خوردگی در تلویزیون های PDP (پلاسما) به شدت کمتر نسبت به تلویزیون های LED  بروز می کند. و خراب شدن پنل تلویزیون بر اثر آب خوردگی معمولا در تلویزیون های LED شایع تر می باشد.

 

تعمیرات پنل تلویزیون

 

قابل ذکر است به طور معمول کاف آی سی در تلویزیون های ال ای دی پاناسونیک، پایین و زیر پنل قرار دارد و در صورت آب خوردگی و خیس شدن پنل ال ای دی بیشتر در معرض آسیب قرار می گیرد. و چون کاف آی سی تلویزیون پلاسمای پاناسونیک موقع آب خوردگی پنل، در معرض مایعات قرار نمی گیرند به صورت عادی خرابی پنل تلویزیون های پلاسمای پاناسونیک بر اساس جرقه زدن پنل اتفاق می افتد.

طراحی پنل های LCD به گونه ای صورت گرفته که بردهای آدرس پنل در بالای صفحه ی تلویزیون قرار داشته باشد که با کارکرد زمانی و تولید گرما و به علت گرایش گرما به بالا دچار آسیب می شدند در طراحی تلویزیون های LED این مشکل را با وارونه قراردادن صفحه نمایش (TFT) حل کردند. ولی این راهکار باعث بروز دسته ی جدیدی از عیوب به نام نشت مایع شد.

 

تعمیر پنل های آبخورده و غیر قابل تعمیر:

خیس شدن یا نشت مایع به داخل پنل یکی از دلایل شایع خرابی صفحه نمایشگر یا پنل تلویزیون می باشد. برای جلوگیری از آب خوردگی پنل تلویزیون بهتر است در صورتیکه قصد تمیز کردن صفحه نمایش را دارید، مایع پاک کننده را بطور مستقیم به صفحه تلویزیون نزنید. بهتر است مقدار کمی از مایع پاک کننده را به دستمال مخصوص پاک کردن تلویزیون زده و به آرامی روی صفحه نمایش تلویزیون در یک جهت بکشید. و همچنین برای دریافت راهنمایی بیشتر می توانید به سایت رسمی پاناسونیک مراجعه نمایید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. 

همان طور که می دانید ورود مایع غیر عایق به تمامی مدارهای الکترونیکی باعث بروز مشکلات در نحوه ی کارکرد آن مدار و قطعات آن می شود. برد های TFT و COF-IC ها که مسئول آدرس دهی پنل  هستند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. از آن جایی که کافایسی های پنل و برد آدرس ها در قسمت جلویی و زیر دستگاه قرار دارند زمانی که پنل خیس می شود مایع به کافایسی ها و برد آدرس ها نفوذ پیدا می کند و به علت وجود لایه مس و جریان الکتریکی روی آنها، الکترولیز شیمیایی صورت می گیرد و این امر موجب از بین رفتن بردهای ادرس و کافایسی ها می شود که از شواهد بصری آن می توان به شوره ای که در این فرآیند روی بردهای آدرس می زند اشاره نمود.

توصیه می شود : بعداز خیس شدن پنل به هیچ عنوان اقدام به روشن کردن تلویزیون ننمائید.

از دلایل خیس شدن پنل می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • نظافت ناصحیح
  • ریختن مایع به طور اتفاقی
  • انتخاب نادرست محل نصب
  • نشت مایع یا آبخوردگی و خیس شدن پنل تلویزیون

خیس شدن صفحه نمایش تلویزیون

 

در صورتیکه بعد از نشت مایع به داخل پنل، تلویزیون روشن شود جریان الکتریکی داخل آن به همراه مایع الکترولیک که وارد پنل می شود باعث الکترولیز شدن پنل شده و به برد آدرس و کافایسی (COF-IC) آسیب میزند. به ندرت دیده شده اگر خوش شانس باشید با تعمیر پنل مشکل مرتفع می گردد.

توصیه هایی برای پیشگیری از نشت مایع، خیس شدن یا آب خوردگی پنل

۱-هنگام تمیز کردن صفحه ی نمایشگر به جای اسپری کردن مایع پاک کننده روی صفحه ی نمایش، آن را روی پد نظافت مخصوص صفحه ی LED  و LCD  اسپری کنید سپس پد مخصوص را به آرامی و در یک جهت روی صفحه نمایش بکشید. همچنین بهتر است هنگام تمیز کردن صفحه ی نمایش، تلویزیون خود را خاموش کرده یا از برق جدا کنید.

 

نحوه نظافت صحیح صفحه تلویزیون

 

اگر در هر زمانی متوجه شدید دستگاه شما دچار نشت مایع شده است به هیچ وجه از دستگاه استفاده نکنید و فورا تلویزیون را از شبکه ی برق خارج کنید و با نمایندگی خدمات بعد از فروش تماس بگیرید.

 

۲-به محل نصب دستگاه دقت کنید، ترجیحا از نصب دستگاه در محل های زیر خودداری نمایید. 

  • کنار پنجره ای که ممکن است بنا به نیاز باز شود.
  • زیر یا مجاورت پنل اسپیلت . چرا که امکان نشت آب از کولر گازی وجود دارد. 
  • روبروی دریچه ی کولر های آبی. 

 

 

علت نمایش خط های عمودی و افقی روی پنل تلویزیون

همان طور که پیشتر توضیح داده شد راه اندازی پنل های PDP  و TFT از روش دات ماتریکس (Dot Matrix) انجام می شود که COF-IC ها و چیپ های عرضی خط های طولی، و عمودی را درایو می کنند. اگر به هر دلیلی آدرس دهی ترانزیستورهای آدرس دهِ این دو مختل شوند، خط های عمودی یا افقی روی صفحه ی نمایشگر پدید می آیند. بسته به این که ترانزیستورهای آدرس ده بعد از آسیب دیدگی خاموش یا روشن مانده باشند خط های خاموشِ سیاه رنگ و یا روشنِ رنگی روی تصویر مشاهده می شوند. اگر تلویزیون در این شرایط به کارکرد خود ادامه دهد ، ایراد شدت یافته و با یک بار عمودی نمایان می شود. از جمله عوامل پیدایش خطوط عمودی یا بار عمودی روی پنل تلویزیون آب خوردگی پنل و طول زمان کارکرد دستگاه می باشد. 

خط افتادن روی پنل تلویزیون

در تصویر فوق نمونه ای از ایجاد خط دفتری روی پنل تلویزیون را مشاهده می کنید . لازم به ذکر است در پایین تصویر هم خرابی دیفیوزر و پخش نور از زیر پنل کاملا مشهود است .

 

علت به وجود آمدن بخط پهن عمودی روی صفحه نمایش تلویزیون

 

تصویر فوق مربوط به صفحه پنل یک تلویزیون پلاسما می باشد که به علت معیوب بودن COF-IC و از بین رفتن تمامی لاین های کافایسی، یک بار عمودی روی صفحه ایجاد شده است.

 

از علت پیدایش خط های عمودی و افقی می توان به موارد زیر اشاره نمود: 

  • حرارت بالای COF-IC ها
  • حمل و نقل نامناسب
  • ایراد ضربه روی پنل
  • طول عمر دستگاه

خط عمودی روی صفحه تلویزیون

تصویر فوق مربوط به صفحه پنل یک تلویزیون ال ای دی می باشد که به علت معیوب بودن یک لاین از کافایسی یک خط عمودی روی صفحه ایجاد شده است.

 

توصیه هایی برای پیشگیری از پیدایش خط های عمودی و افقی

  1. در نمایشگرهای ال ای دی و ال سی دی، از منوی تصویر نور پیش زمینه را از حداکثر کاهش دهید.
  2. در نمایشگرهای پلاسما، از منوی تصویر کنتراست را از حداکثر کاهش دهید. 
  3. همانطور که در بخش شکستگی پنل توضیح داده شد برای حمل و نقل با دقت رفتار کرده و برای اطمینان از افراد با تجربه و حرفه ای کمک بگیرید.

 

 خرابی پنل، آب خوردگی یا نشت مایع روی پنل، خرابی تیکان، خرابی مین برد همچنین خرابی کاف آی سی ها می توانند ایراد را همانند تصویر زیر به نمایش بکشند. 

 

نشت آب روی صفحه تلویزیون ال ای دی

تغییر رنگ پیش زمینه پنل تلویزیون

تغییر رنگ پیش زمینه (بهم ریختگی White balance) نامیده می شود. و معمولا به دلیل گرما ی تولید شده توسط بک لایت این مشکل به وجود می آید. 

یونیت پنل از بک لایت (Backlight)، رفلکتور ها (Reflrctors)، لایه های دیفیوزر (Deffusers) و صفحه ی TFT تشکیل شده است و همکاری این مجموعه تصویر را روی نمایشگر شکل می دهد. هنگام تولید دستگاه در کارخانه با ادوات مخصوص نور سفید تولید شده را با نور سفید استاندارد کارخانه (۱۰۰.۱۰۰.۱۰۰) مطابقت می دهند، اما در طول کارکرد لایه های دیفیوزر تغییر رنگ داده و تصویر مشاهده شده یک دست و یکپارچه نمی باشد. 

 

اغلب موارد در تماس با گرما و نور فرابنفش تغییر رنگ و حالت می دهند، لایه های دیفیوزر نیز از این قاعده پیروی می کنند و در مجاورت دمای بالای خطوط بک لایت رنگ آنها از سفید به زرد مایل می شوند. از دیگر عوامل تغییر رنگ این لایه ها نشست گرد و غبار روی آنهاست. این گردش هوا، غبار و ذرات معلق در هوا را روی لایه های دیفیوزر می نشاند و باعث تغییر رنگ آنها می شود.

 

 

توصیه هایی برای پیشگیری بروز تغییر رنگ پیش زمینه

از منوی تصویر نمایشگر نور پیش زمینه را از حداکثر کاهش دهید.

 

علت پیکسل سوختگی پنل تلویزیون پاناسونیک

از علت های پیکسل سوختگی می توان به موارد زیر اشاره نمود: 

  • گرما و دمای بالا به علت کارکرد های طولانی
  • فشار پیوسته روی صفحه ی تلویزیون (حمل و نقل)
  • ضربه و فشار اضافی روی صفحه ی TFT
  • گرمای بیش از حد به علت کارکرد طولانی مدت
  • نقص های تولیدی

 

LCD مخفف Liquid Crystal Display (صفحه نمایش با کریستال مایع) می باشد و همانطور که ذکر شد در فرایند تولید صفحه ی TFT از کریستال مایع استفاده شده است. مولکول های کریستال مایع به دلیل قطبی بودن در میدان الکتریکی جهت گیری می کنند. هنگامی که ترانزیستور های آدرس دهی با عبور جریان در پنل، میدان الکتریکی ایجاد می کنند و مولکول ها بسته به نیاز تصویر و میدان ایجاد شده مجرای نور عبوری را باز و بسته می کنند.

تغییر حالت کریستال مایع باعث می شود که این مایع کاربرد و خاصیت خود را از دست می دهد و این امر باعث می شود که مولکول ها در میدان موجود جهت گیری مطلوبی نداشته باشند. بسته به اینکه مولکول ها در چه موقعیتی نسب به عبوری قرار دارند (باز، نیمه باز و بسته) پیکسل های سفید، خاکستری و مشکی مشاهده می شود.

در این حالت یک یا چند پیکسل در حالتی قفل می شوند و یا به اصطلاح فریز (Freeze) می شوند، مورد ذکر شده ناشی از آسیب دیدن ترانزیستور های راه انداز و آدرس دهی می باشد. این ترانزیستور ها از دو طریق اتصال کوتاه و قطعی کامل دچار مشکل می شوند که نتیجه ی این نقص ها را به شکل پیکسل های روشنِ رنگی و یا تیره و مشکی مشاهده می شود.

 

توصیه هایی برای پیشگیری از پیکسل سوختگی پنل 

  1. از منوی تصویر نمایشگر نورپیش زمینه را از حداکثر کاهش دهید.
  2. در حمل و نقل دستگاه با دقت عمل کنید.
  3. در مراحل اولیه ی بروز ایراد برای جلوگیری و بهبود ، به نمایندگی مورد اعتماد برند خود مراجعه کنید.

 

علت پسماند تصویر روی پنل تلویزیون پلاسمای پاناسونیک

وقتی یک صفحه یا یک بخش از تصویر برای مدت زمان طولانی نمایش داده می‌ شود، برخی از پیکسل‌ ها ممکن است آسیب ببینند و توانایی نمایش رنگ درست را از دست بدهند. این پدیده به عنوان “هک شدن لوگو روی پنل” شناخته می‌ شود. پسماند تصویر یا باقی ماندن تصویر در تلویزیون‌ های پلاسمای پاناسونیک معنای باقی‌ ماندن و هک شدن تصویر، علامت یا آرم شبکه در گوشه ای از تصویر صفحه نمایش است که به صورت دائمی و برای مدت طولانی می‌ ماند. این مشکل در تلویزیون‌ های قدیمی تر با تکنولوژی CRT بسیار شایع بود، اما در حال حاضر در تلویزیون‌ های پلاسما شایع تر می باشد. در تلویزیون های ال‌ ای‌ دی و ال‌ سی‌ دی نیز ممکن است به ندرت رخ دهد.

علت اصلی سوختگی در تلویزیون‌ های پلاسما عدم توزیع یکنواخت جریان برق در تمامی پیکسل‌ ها است. به عبارت دیگر، در حالیکه برخی از پیکسل‌ ها در حال نمایش رنگ هستند، برخی دیگر ممکن است در آرامش قرار بگیرند. این باعث می‌ شود که پیکسل‌ هایی که به مدت طولانی در یک حالت خاص بوده‌ اند، در آن حالت گیر کنند و دچار سوختگی شوند. ولی به طور عمومی مهم ترین دلیل پسماند تصویر در پلاسما ها طول کارکرد می باشد.

 

توصیه هایی برای پیشگیری از بروز پسماند تصویر روی پنل 

  1. از تناوب تصاویر استفاده کنید: تناوب تصاویر به معنای تغییر مکرر تصاویر نمایش داده شده بر روی صفحه است، به منظور جلوگیری از نمایش دائم یک تصویر خاص و ردیف شدن پیکسل‌ها.
  2. استفاده از تنظیمات: برخی تلویزیون‌ ها از قابلیت‌ هایی برخوردار هستند که باعث کاهش سوختگی ممکن است. بررسی تنظیمات  تلویزیون خود را برای تنظیم جریان برق به پیکسل‌ های صفحه ایجاد کنید. 
  3. برای جلوگیری از هک شدن قسمتی از تصویر روی پنل تلویزیون بهتر است از روی ریموت کنترل، وارد منوی تصویر شوید، تنظیمات پیشرفته را انتخاب نمایید و گزینه پیکسل اوربیتر یا همان گرداننده پیکسل را فعال نمایید.

 

جاماندگی تصویر در تلویزیون های ال جی 

در مدل های تلویزیون برند LG این مشکل با عنوان جاماندگی تصویر شناخته می شود . علت اصلی جا ماندگی تصویر، در تلویزیون‌ های ال جی، استفاده برای مدت طولانی از یک تصویر ثابت یا علامت است. بعنوان مثال، اگر شما برای ساعت‌ ها به یک کانال خاص با علامت شرکت تبلیغاتی نگاه کنید، احتمال جا ماندن آرم شبکه بر روی صفحه نمایش شما بسیار بالاست.

جا ماندگی تصویر  ممکن است باعث تغییر رنگ صفحه نمایش شود و در نتیجه تصویر کمتر واضح و جذاب شود. برای جلوگیری از این جا ماندگی، بهتر است تصاویر ثابت را برای مدت طولانی نگاه نکنید و در صورت امکان، تصویر را هر چند دقیقه یکبار تغییر دهید. همچنین، برخی تلویزیون‌ های دارای قابلیت جلوگیری از جا ماندگی تصویر هستند که با فعال کردن آن‌ ها، می‌ توانید این مشکل را کاهش دهید.

 

پیکسل ریختگی در پنل تلویزیون های سامسونگ 

پیکسل ریختگی (Pixel Dropout) در پنل تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی سامسونگ شایع تر می باشد. و به معنای نمایش داده نشدن قسمتی از تصویر یا نقاطی از آن است که ممکن است به دلیل خرابی یا عیب فنی در پنل صفحه نمایش رخ دهد. این مشکل معمولا به صورت دائمی و برای مدت طولانی باقی می‌ ماند و ممکن است تلویزیون SAMSUNG هرگز قابل رفع نباشد.

 

علت پیکسل ریختگی در پنل تلویزیون های سامسونگ 

علت اصلی پیکسل ریختگی در تلویزیون‌ های ال‌ ای‌ دی و ال‌ سی‌ دی، خرابی یا عیب فنی در پنل صفحه نمایش است که ممکن است به دلیل عوامل مختلفی از جمله ضربه به پنل، نوسانات برق، حرارت یا خرابی در قطعات داخلی تلویزیون رخ دهد.

برای جلوگیری از پیکسل ریختگی، بهتر است تلویزیون را در محل مناسب و با دقت نصب کنید و از ضربه و نوسانات برق جلوگیری کنید. همچنین، در صورتی که پیکسل ریختگی رخ داد، بهتر است به تعمیرکار متخصص و نمایندگی تعمیرات تلویزیون مراجعه کرده و مشکل را برطرف کنید.

در صورت مشاهده هر گونه مشکلی در تصویر و یا پیکسل سوختگی، تماس با تعمیرکار مجاز تلویزیون خود را برای دریافت راهنمایی بیشتر بهترین اقدام است.

 

جرقه زدن یا اسپارک پنل تلویزیون 

اسپارک پنل بیشتر در تلویزیون های پلاسما دیده می شود 

طراحی پنل های پلاسما به گونه ای است که تعدادی خطوط افقی و عمودی داخل آن قرار داده شده و بنا بر آدرس دهی که بردهای اسکن از طریق برد بافر روی پنل انجام می دهند آدرس یک نقطه روی پنل مشخص می شود. به عنوان مثال از ردیف افقی نقطه شماره ۱۸ و از ردیف عمودی نقطه شماره ۲۰ را در نظر بگیریم. وقتی روی یکی از این نقطه ها بار مثبت و روی دیگری بار منفی ایجاد می شود گاز پلاسمای بین این دو نقطه مشتعل و نورانی شده و پیکسل را روشن می کند و در نتیجه ما نور پیکسل را میبینیم .

اگر به هر دلیلی این دو خط افقی و عمودی در یک نقطه به هم بچسبند یا فاصله عایق بین آن ها در اثر ضربه یا شکستگی پنل به هم بخورد با اعمال اختلاف ولتاژ بین این دو نقطه عملا اتصال کوتاه اتفاق می افتد و برد بافر یا آی سی آدرس دهی آن قسمت می سوزد  . در پنل تلویزیون های پاناسونیک این ایراد را با نمود ارور ۷ میبینیم . 

 

 

آیا پنل تلویزیون LED  قابل تعمیر می باشد؟

پنل در تلویزیون اصلی ترین قسمت بوده و در صورت خرابی امکان تعمیر نزدیک به صفر است.

در پنل های تلویزیون LED پاناسونیک، اگر آسیب دیدیی به داخل لایه های اصلی پنل برسد همانند پنل های  پلاسما غیر قابل تعمیر می شوند.

همانطور که در تصویر فوق پیداست قطرات آب روی پنل تلویزیون دیده می شود که آب خوردگی قسمت پایین تلویزیون (به هر دلیلی) می تواند باعث خرابی خرابی مدارهای مجتمع آدرس دهی پنل (COF IC) یا برد آدرس دستگاه شود و گاها دیده شده که دستگاه دیگر قابل تعمیر نیست و از چرخه مصرف خارج می شود.

 

آیا پنل تلویزیون پلاسما قابل تعمیر می باشد؟

پنل در تلویزیون اصلی ترین قسمت بوده و درصورت خرابی امکان تعمیر نزدیک به صفر است.

با توجه به ساختار تلویزیون های پلاسما، خرابی پنل تلویزیون های پلاسما معمولا بعلت جرقه زدن داخل دو لایه اصلی پنل صورت می گیرد. و از آنجایی که این قسمت در دسترس تعمیر نمی باشد تعمیرات روی این مدل پنل ها به ندرت انجام پذیر است و پس از شکستگی پنل تقریبا دستگاه غیر قابل استفاده می شود.

آیا پنل تلویزیون قابل تعمیر است ؟

 

 

Call Now Button