در این مطلب علت روشن نشدن و خرابی شایع تلویزیون های پلاسمای سری ۷ پاناسونیک را بررسی خواهیم کرد.تلویزیون های پلاسمای سری ۷ پاناسونیک در کلاس V و مدل های PV7 , PV70 , PV700 به بازار عرضه و وارد چرخه مصرف شد.
TH-42PV7
TH-42PV70 , TH-50PV70
TH-42PV700 , TH-50PV700 , TH-58PV700 , TH-65PV700
ایراد خاموشی کامل در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
همان طور که در تلویزیون های سری ۸ هم به این ارور اشاره کردیم خاموشی کامل به معنای نداشتن تصویر و روشن نشدن چراغ استند بای می باشد. خاموشی کامل تلویزیون در سری ۸ معمولا معرف خرابی برد پاور است اما گاها می تواند ناشی از خرابی برد مین هم باشد ولی خوشبختانه در مورد تلویزیون های سری ۷ تا کنون خرابی مین برد گزارش نشده و خاموشی کامل دستگاه های سری ۷ فقط متاثر از خرابی برد پاور می باشد که با تعمیر P BOARD ایراد رفع می شود.
ارور ۶ یا ایراد ۶ بار چشمک زدن چراغ استند بای در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
وقتی در تلویزیون های سری ۷ چراغ استند بای ۶ بار چشمک متوالی بزند حاکی از خرابی برد های اسکن (SD BOARD) دستگاه می باشد که به تازگی شایع شده است و طبیعتا به دلیل بالا رفتن مدت زمان کارکرد دستگاه می باشد. با وجود اینکه تلویزیون های سری ۷ زمان تولید قدیمی تری دارند به نسبت تلویزیون های دیگر خرابی SD BOARD در آن ها کمتر دیده می شود.
ارور ۷ یا ایراد ۷ بار چشمک زدن چراغ استند بای در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
به صورت عمومی ۷ چشمک شدن چراغ پاور تلویزیون پاناسونیک معرف خرابی پنل هست که در سری ۷ به ندرت دیده شده است .در این حالت پنل از داخل اسپارک می کند یعنی پنل جرقه زده و باعث خرابی یکی از برد های بافر دستگاه (SU BOARD,SD BOARD) می شود و دستگاه دیگر روشن نمی شود. متاسفانه ۷ چشمک شدن پلاسمای سری ۷ با تعویض بافر هم رفع نمی شود و حتما باید پنل دستگاه تعویض شود.
ارور ۱۲ یا ایراد ۱۲ بار چشمک زدن چراغ استند بای در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
در تلویزیون های سری ۷ ارور ۱۲ یا ۱۲ بار چشمک زدن چراغ پاور خیلی نادر و مربوط به آمپلی فایر تلویزیون است که می تواند مین برد را درگیر کند. مدار تقویت صوت که آمپلی فایر روی مین برد تغذیه می کند.
ارور دیگری در سری ۷ شایع نیست اما گاهی خرابی صدا یا تصویر و نداشتن تصویر بدون نمایان شدن ارور کد رخ می دهد که در ادامه توضیح داده می شود.
خرابی صدا در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
وقتی ولوم تلویزیون زیاد می شود صدا نا واضح شده و از بلندگو ها صدای اضافی و غیر طبیعی شنیده می شود که در این حالت ناچار به تعویض بلندگو ها هستیم. در صورتی که بلند گو ها تعویض نشود باعث خرابی مین برد دستگاه و ارور ۱۲ می شود که در قسمت ارور ها، کاملا توضیح داده شد.
خرابی تصویر در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
در تلویزیون های سری ۷ خرابی تصویر به دو دسته تقسیم می شود. حالت اول بروز لک های صورتی رنگ روی تصویر تلویزیون که ناشی از بالا رفتن ساعت کار پنل و نزدیک شدن به انتهای طول عمر پنل می باشد . در صورتی که برای بار اول این ایراد روی تصویر مشاهده شود حدود ۷۰ درصد آن با تنظیمات و تغییر ولتاژ اسکن قابل رفع می باشد و ۳۰ درصد دیگر به صورت پسماند باقی می ماند. دلیل دیگر خرابی تصویر تلویزیون پاناسونیک می تواند بر اثر خرابی برد های اسکن تلویزیون باشد که به صورت لک های رنگی دیده می شود و با تعمیر برد های اسکن این مشکل برطرف می شود.
نداشتن تصویر در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
در این حالت تلویزیون روشن شده و کار می کند اما تصویر سوئیچ نمی شود. در این حالت یا پردازنده HDMI روی مین برد معیوب شده یا دی برد (D B0ARD) آسیب دیده است . D BOARD در برند های دیگر با عنوان لاجیک هم شناخته می شود . این مشکل هم با تعمیر مین برد یا D BOARD تلویزیون توسط نمایندگی پاناسونیک مرتفع می گردد.
ارور ۱۲ یا ایراد ۱۲ بار چشمک زدن چراغ استند بای در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
همان طور که در مدل های قبل هم اشاره شد ارور ۱۲ مربوط به مدار آمپلی فایر و بلندگو هاست که ناشی از تغذیه مدار آمپلی فایر که روی برد پاور قرار دارد، خود مدار آمپلی فایر که روی مین برد قرار دارد و خود بلند گوها می تواند باشد. که در هر دو حالا با نمایش ۱۲ بار چشمک متوالی در چراغ پاور تلویزیون اعلام خرابی می کند . در صورت خرابی بلندگو ها طبیعتا باید بلندگو ها تعویض شود. در صورت خرابی آمپلی فایر روی برد مین، تعویض مین یا تعمیر مدار آمپلی فایر انجام می گیرد. در صورت خرابی روی پاور تعمیر مدار پاور یا تعویض مدار پاور انجام می شود.
ارور ۱۴ یا ایراد ۱۴ بار چشمک زدن چراغ استند بای در تلویزیون پلاسمای سری ۷ پاناسونیک :
وقتی چراغ پاور تلویزیون ۱۴ بار چشمک می زند ، به صورت معمول خرابی پروسسور HDMI می باشد. یعنی IC پردازنده HDMI روی مین برد تلویزیون معیوب شده که ایراد بزرگی است و معمولا به دلیل استفاده از دستگاه هایی که خروجی HDMI دارند ایجاد می شود. مثل گیرنده های دیجیتال نامناسب ماهواره ها، قطع و وصل کردن کابل HDMI در حالتی که دستگاه روشن و یا حتی خاموش اما به متصل به پریز برق است. توصیه می شود در زمان استفاده از کابل HDMI حتما دستگاه از برق خارج شود و بعد از اتصال یا قطع کردن کابل HDMI مجدد دستگاه به مدار برگردد.
در این حالت از آسیب پورت HDMI جلوگیری شده و تلویزیون بعد از قطع و وصل شدن این کابل در سلامتی به کار خود ادامه می دهد.
برای خرابی پورت HDMI پردازنده آن روی مین برد تعویض می شود و در مدل هایی که این امکان روی آن ها نباشد با تعویض مین برد ایراد رفع می شود.